• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0884971975
    • Iphone 8, Iphone 8 Plus, Iphone X

     На първата голяма конференция в новия си кампус Apple представи днес новите модели iPhone. Както очаквахме, видяхме iPhone 8 и iPhone 8 Plus - логичните продължения на познатите iPhone 7 и 7 Plus, а също така и специалния iPhone X, който излиза по случай десетата годишнина от премиерата на първия смартфон на компанията. Какво по-подходящо място за представянето от новата зала Steve Jobs Theater? Ето и всички подробности...

     Официална премиера на iPhone 8, iPhone 8 Plus и юбилейния iPhone X

      

     iPhone 8 и iPhone 8 Plus

      

     След като Тим Кук обяви iPhone 8 и iPhone 8 Plus Фил Шилър излезе на сцената, за да разкаже за тях в детайли.

     iPhone 8 и iPhone 8 Plus идват с променен дизайн, който залага на солидна структура с метална рамка и подсилено стъкло отпред и отзад. Рамката е в цвета на задния панел, а интересното е, че стъкленият гръб е създаден от 7 слоя стъкло. iPhone 8 е тънък 7.3 мм, а iPhone 8 Plus - 7.5 мм. 

     Екраните са отново 4.7" (1334х750 пиксела) и 5.5" (1920x1080 пиксела) съответно при iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

      

     Запазените са двата говорителя за стерео звук, който вече е с 25% по-мощен и обещава по-дълбок бас.

     Смартфоните се задвижват от новия чипсет A11 Bionic, който има 6-ядрен процесор с 2 по-мощни ядра и 4 по-слаби, но енергоефективни. В A11 Bionic има още разработен за първи път от Apple графичен чип и ISP за по-добрата работа на камерата.

      

     При камерата на iPhone 8 е използван нов 12 МР сензор с оптична стабилизация и нов филтър за цветовете. При iPhone 8 Plus камерата е двойна - същата тази 12 МР с бленда f/1.8 + още една 12 МР с телефото обектив и бленда f/2.4. Има оптична стабилизация и при двата обектива, а светкавицата е от 4 диода. 

     Apple обещава подобрения по портретния режим на iPhone 8 Plus, а освен това има нов режим Portrait Lighting, който позволява в реално време да модифицирате портретни кадри. Да замъглите фона, да го направите тъмен, да промените светлината върху лицето и т.н.

     Видеозаписът е 4k при 60 к/с или слоумоушън при 240 к/с и с 1080р резолюция.

      

     Новите iPhone 8 и iPhone 8 Plus предлагат и безжично зареждане, което беше една от най-очакваните екстри. Водоустойчиви са с IP67 защита, а не най-високата IP68, която познаваме от моделите на Samsung и Sony например. 

      

     Вградената памет ще бъде 64 или 256 GB, като цените са $699 за базовия iPhone 8 или $799 за базовия iPhone 8 Plus.

      

     На пазара ще видим новите модели от 22 септември в цветовете Gold, Silver, Space Gray.

      

     iPhone X 

      

     iPhone X или "iPhone десет" е голямата новина, която очаквахме от доста време. 

     Смартфонът има 5.8" дисплей с OLED технология и резолюция 2436х1125 пиксела при 458 ppi гъстота на точките, който няма рамки от всичките си страни. Дизайнът му всъщност е базиран на iPhone 8 и има рамка от стомана и гръб от стъкло. На този етап ще се предлагат само два цвята. 

      

     Този дисплей поддържа 3D Touch, True Tone и HDR, а според Apple използваната OLED технология е първата, достатъчно добра, за да влезе в iPhone - оправдание, че едва сега Apple посяга към панели, които Samsung използват от години. 

     Заради липсата на бутон под екрана Apple въвежда нова навигация - за връщане на хоумскрийна се прави суайп движение отдолу нагоре, а за мултитаскинг - същото, само че пръстът се задържа по средата на дисплея. 

      

     Отключването пък вече не е със скенер за пръстови отпечатъци, а с технология за разпознаване на лицето - Face ID. Тя разчита на цял куп сензори над екрана, като не може да бъде заблудена със снимка или дори 3D маска. Има шанс 1 на милион някой друг да отключи телефона ви със своето лице, казаха от Apple. iPhone X се отключва, щом го погледнете. 

      

     Чипсетът и камерата са тези от iPhone 8 Plus, като при iPhone X предната камера също е 7 МР, но заради сензорите за Face ID предлага още екстрите Portrait Mode и Portrait Lighting. 

     По отношение на батерията - издържа 2 часа повече от iPhone 7 и отново се поддържа безжично зареждане. 

      

     iPhone X излиза на 3 ноември във вариант с 64 и 256 GB вградена памет и цената на по-евтиния модел е $999. 

   • Newsletter